film, arta si sex


La Grande Belezza, Italia, 2013. Petrecerile, viata de noapte. Exista oare in toate Adevar? Poti gasi frumosul in ceea ce trece si-i efemer, in arta, in viata, in lux? Cauta frumosul si vei gasi placerea. Insa esenta, esenta a tot ceea ce este, unde este? Se pare ca ii scapa omului. Caci fiecare Adevar inchide in urma lui ca o usa. Saracia si luxul, foametea si opulenta, toate par sa fie adevarate in aceasta deschidere. Viata e deplina si in umbra si-n lumina! Totul e esential si totul e lipsit de esenta. Intre frumusetea unei femei si mizeria umana. Ce-i etern si ce-i efemer? O, da... viata chiar e Grande Belezza, fir-ar a naibii de viata! Maica Teresa...Dar ceea ce nu poate omul sa inteleaga trebuie sa ramana ascuns,  intru mister... Aici, in ascundere, omul nu poate patrunde. Sacrificiul ca treapta a unei intelegeri de alta natura de cat umana. 

Merele lui Adam. Danemarca, 2003. Poate o placinta de mere sa il faca pe un neonazist sa descopere adevarata fata a omului? Adica, bunatatea, prezenta, iubirea, fara sa disocieze ura, mania, razbunarea, instinctele primare? Poate fi omul Sfant si in aceeasi masura viu? Cum ar arata adevarata schimbare daca n-ar trebui sa schimbe nimic? Sa fie negare sau orbire, sa fie relitate sau fantezie, sa fie orice, numai sa fie. Nu, nimic din toate astea nu conteaza. Nu, nu iti taia mana daca ea te face sa pacatuiesti. Nu, nu iti scoate ochiul daca el priveste cu ura.  Daca il mai dai si naibii, cu atat mai bine. Pomul vietii sta acolo, pentru a cunoaste binele si raul. Ca esti bun sau ca esti rau, totul e sa fii fost iubit neconditionat de cineva. Apoi, poti sa ti-o iei in figura, ce mai conteaza? E un Don Quijote in fiecare om.

Joven y Alocada, Chile, 2013. Daniela este o fata cuminte. Ea provine dintr-o familie "respectabila" de evanghelisti. Daniela are un blog. Si pe blog scrie intr-un mod comic despre cum e viata ei sexuala intr-o familie de evanghelisti. Inceputul. Pierdera virginitatii. Mama care spioneza. Unchiul ei Pastorul Bisericii. Pula de care nu se poate atinge. Privirea Virginei Maria. Pasarica ei care e mereu fierbinte. Adolescenta si blogul. Fanii de pe blog. In fund. Erectia, miracolul lui Iisus. Pedeapsa. Matusa intelegatoare. Canceul matusei intelegatoare. Biblia, Biblia si iar Biblia. Sex, Sex si iar Sex. Iadul nu este o metafora. Canalul evanghelic TV Station. Omul lui Dumnezeu. Fata draguta. 6 luni de evangelizare. Sex, sex, mai mult sex. Santiago de Chile. Pisicuta ei. Botezul, o sa se boteze? Joven y Alocada.

2 comentarii:

David spunea...

totusi, am sa fac o nedreptate si am sa aleg un Grande Belezza...e sublim!

V. spunea...

nici nu mai există cuvinte pentru Grande Belleza. Asta faci tu pe zăpada? Ia ieși și mai dă la lopată!