John Cage. Allan Kaprow. Gerorge Maciunas anii 60. note

John Cage interpretare 4'33 

Accent este pus pe intamplator, hazard. Happening art. Event. Performence. Ceea ce se intampla intr-un moment la care pearticipa spectatorul. Actiunea creatiei se desfasaoara sub ochii spectatorului, publicul fiind implicat in procesul creatiei.

Nu mai am un obiecta al perei de arta bine determinat. Ideea de opera deschia. Ideea miscarii si a devenirii  este enentiala pentru a intelege arta specifica societatii de consum. Primul eveniment fluxus este realizat in 62, Germania, "Festival al celei mai noi muzici." J. Tambly. Tema reconstructiei din deseuri. Apoi reminiscenta unei chestii  care a functionat candva. Dezarticulare. In Europa apropie gandirea artistica de cotidian. Fluxus In america. 4 minute si 33 de secunde si walk on the water. John Cage introducere zgomotele de fond.

Pop Art este mai de graba o arta a elitelor.  aRichard Hamilton. Paolozzi ideea de logo, consumerism ambalaj sex povesti ieftine cabaret duce a touluse-lautrec limbajul iconic. cinism investitie si multi bani grupul indepedent. Arthur Danto si Rosenberg, Hoopkins critici ai artei moderne. orice obiect poate deveni opera de arta/orice material poate deveni material artistic. relativism.


Niciun comentariu:

Mari consumatori de arta si miere